Trekveer Kopen

Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste Trekveer.

Een trekveer is bedoeld voor het uitoefenen van trekkracht. Trekveren zijn naast drukveren de meeste bekende soort veren. Een trekveer wordt onder invloed van trekkracht langer. Naar mate de veer verder wordt uitgerekt neemt de kracht toe. Zodra de kracht wordt weg gelaten, neemt de veer zijn originele vorm aan en keert terug in de beginpositie. De trekkracht die door de veer kan worden gegenereerd is een direct gevolg van de afmetingen van de veer (zoals draaddikte, diameter en lengte) als ook het gebruikte materiaal.

Voor wie is een trekveer kopen geschikt?

Het voorraad programma van Amatec Technische Veren B.V. biedt zowel de ontwerper, technicus, constructeur als onderhoudsafdeling een economische en tijdbesparende methode om eenvoudig trekveren te kopen. Het uitgebreide programma standaard trekveren is kostenbesparend want ontwerpen en berekeningen zijn overbodig.

Trekveer kopen? Waar u op moet letten.

De afmeting, het materiaal en de ogen. Het zeer uitgebreide assortiment trekveren is standaard zowel in verenstaal (EN10270-1, 1.12) als in roestvast verenstaal (RVS 302, 1.4310 - EN10270-3) verkrijgbaar. Een trekveer kenmerkt bovendien zich door de ogen. De ogen op onze standaard trekveren die direct uit voorraad leverbaar zijn betreffen Duitse, gesloten ogen met een willekeurige stand.

 

Een speciale, op maat vervaardigde trekveer kopen of trekveer bestellen?

Mocht u de trekveer die u zoekt niet in ons programma kunnen vinden. Of u heeft trekveren met afwijkende ogen/haken nodig? Of trekveren gemaakt van een bijzonder materiaal? Neem dan zeker contact met ons op. De trekveer wordt dan speciaal voor u op maat vervaardigd. Wanneer u nog niet weet hoe uw trekveer er uit moet zien, maar u weet wel de benodigde krachten? Dan kunnen wij voor u berekenen hoe de veer vorm gegeven moet worden. Ook een speciale trekveer kunt u kopen in zowel enkele stuks als grote series.

Amatec trekveren van SPEC

De trekveren uit het SPEC programma (Stock Precision Engineered Components), bieden bovendien een constante kwaliteit. De veren vallen binnen de DIN norm graad II. De trekveren die u in de eerste fase in kleine oplage gebruikt voor R&D, zijn dezelfde veren die u in serie gaat gebruiken. Investeren in grote voorraden is daarom niet nodig, de trekveer blijft altijd beschikbaar. De oorsprong van dit standaard trekveren programma ligt in 1857 en sindsdien wordt het aantal soorten trekveren nog steeds verder uitgebreid.

Hoe gaat dat, een trekveer kopen of een trekveer bestellen?

Wat u dagelijks tot 16:00 uur uit het voorraad programma bij Amatec besteld, heeft u de volgende dag in huis. Dat kan via onze webshop, via onze contactpagina of door te bellen naar 0172-439359. Een groot voordeel is dat u uw trekveer kunt bestellen tegen relatief lage prijzen. Geen instelkosten voor de machine, geen lange levertijden. Naar mate het aantal dat u besteld hoger wordt, wordt de prijs steeds voordeliger.