Gasveren

Gasveren

!!BELANGRIJK OM TE WETEN!!

Onze veren liggen op lage druk op voorraad. Deze worden speciaal voor u op druk gebracht. Hierdoor kunnen de gasveren NIET geruild of geretourneerd worden.

Wat is een gasveer?
Een gasveer bestaat uit een cilinder met een zuiger, waarbij stikstof in de cilinder (bus) wordt samengedrukt en zo voor een verende werking zorgt. Een ventiel in de zuiger zorgt ervoor dat de beweging gedempt wordt. Er zijn twee soorten gasveren: Gasdrukveer. De gasdrukveer wordt het meest gebruikt. Deze is normaal gesproken uitgeschoven en er is een kracht voor nodig om de gasdrukveer in te duwen. Gastrekveer. Bij een gastrekveer is er kracht voor nodig om deze uit te schuiven.

Voor wie is een gasveer kopen geschikt?
Gasveren worden voornamelijk toegepast om verlichting te bieden bij het traploos openen- of verplaatsen van luiken, kleppen, armen, deksels, of andere open- dicht en heen- en weer toepassingen. Een bekend voorbeeld van de toepassing van gasveren zijn ‘gasveren achterklep auto’ of ‘gasveren dakluiken caravans’.

Wij helpen u bij het zoeken naar de juiste Gasveer
De meeste gasveren zijn ‘niet blokkeerbaar’ zoals gasveren in luiken of achterkleppen. De verende werking ontstaat doordat het gas in de cilinder – ook wel bus genoemd – wordt samengedrukt. Sommige gasveren zijn blokkeerbaar. De zuigerstang is dan hol, en met een stangetje door de holle zuigerstang kan een ventiel in de zuiger geopend worden. Een voorbeeld van een blokkeerbare gasveer is bijvoorbeeld een zonnebank. U kunt de gasveer dan halverwege stoppen. Voor meer informatie kijk ook in onze gasveren webshop

Waar moet je op letten bij een gasveer kopen?
De kracht van de gasveer wordt aangegeven in Newtons. Op de bus van de gasveer staat informatie afgedrukt zoals het aantal Newtons. Sommige speciale gasveren hebben een instelbare kracht. Dit zijn gasveren met een ventiel. De gasveer wordt maximaal afgevuld en door middel van een klein ventiel kan er steeds een beetje gas uitgelaten worden totdat de vereiste kracht is bereikt. Dit kan een oplossing zijn wanneer men niet meer weet hoeveel druk de gasveer moet genereren. Ook zijn de eindbevestigingen heel belangrijk. Hoe en waar gaat u de gasveer monteren. Voor diverse vormen eindbevestigingen zie onze gasveren webshop.
Krachtverloop gasveer: Door het relatief grote volume van de kamer in verhouding tot de verdringer, is de kracht die benodigd is om een gasveer in te drukken over de hele veerweg progressief. Voor gasdrukveren is dit over het algemeen 30% echter in de zwaardere versies van een stangdikte 14mm is dit zelfs 50% progressief.